Name
10
22
Name
10
12
Name
11
18
Name
12
05
Name
12
08
















Конкурсний відбір психологів на участь у проєкті “Психологічна допомога родинам зниклих безвісти”.

Запрошуємо вас взяти участь у конкурсі для психологів, який дає можливість стати ведучим тренінгу в навчальному проєкті “Психологічна допомога родинам зниклих безвісти”. 

Цей опитувальник допоможе нам оцінити ваш досвід та кваліфікацію у сфері психології горя та втрати, невизначеної втрати.

Ваша участь у конкурсі є добровільною, а вся інформація, отримана від вас, буде використовуватись лише для цілей конкурсу і не буде розголошуватися третім особам.

Для заповнення анкети педейдіть за посиланням

Перші кроки до підтримки: результати першого місяця проєкту по впровадженню програми психологічної підтримки для родин зниклих безвісти

Місяць тому ми розпочали роботу над вкрай важливим та актуальним проектом – розробкою та впровадженням Програми психологічного супроводу для родин зниклих безвісти на базі новітніх міжнародних наукових досліджень. І сьогодні ми раді поділитися нашими першими результатами в цьому напрямку.

Так, наразі нам вдалося зробити перші важливі кроки на шляху реалізації цього проекту:

Ми ініціювали проведення метааналітичного дослідження, що грунтується на передовому міжнародному досвіді проведення відповідних досліджень та найактуальніших практик в роботі з горем та втратою. Результати цього дослідження згодом ляжуть в основу роботи по розробці посібника для фахівців у галузі психологічної підтримки.

Нами розпочато анкетування родин, які просто зараз переживають невизначену втрату. З метою максимально якісного та глибинного анкетування респондентів, наша команда психологів завершила комплексну роботу над адаптацією до українських реалій, підготовкою до апробації і впровадження анкети-опитувальника щодо психологічних реакцій членів родин зниклих безвісти.

Згуртована робота всієї команди в рамках проекту з розробки Програми психологічного супроводу для родин зниклих безвісти дозволила нам вже на цьому етапі досягти значного прогресу. Саме метааналітичне дослідження та анкетування членів родин зниклих безвісти відкриває нам шлях до створення ефективної й комплексної програми психологічної підтримки для тих, хто переживає невизначену втрату.

28/02/2024 10:30 am

Психологічна підтримка для психологів.

Через війну психологи в Україні щодня стикаються з надзвичайно складними запитами. Вони допомагають, вони підтримують, вони витримують людський біль, горе і зневіру. Вони працюють на фронті та в тилу, займаються волонтерством, щоб дотягнутися до тих, хто не має змоги в інший спосіб отримати професійну психологічну допомогу. 

 

У психологів зараз свій фронт, де йде битва за ментальне здоров’я нації, за те, щоб допомогти людям пережити усі жахіття війни, особисті втрати і травми, навчитися жити з цим досвідом та підтримувати себе у складних життєвих умовах.  

 

Але психологи в Україні зараз знаходяться в тих самих умовах, що й ті, кому вони допомагають. Вони так само біжать в укриття по тривозі, так само втрачають близьких на війні, переживають за безпеку власних дітей, мешкають в орендованому житлі через те, що вимушені були покинути свої домівки на окупованих територіях. 

 

Вони мають право на слабкість і сльози, на страх і біль, на горе і власні важкі емоції. І також вони мають право на допомогу й підтримку.

 

Тож, разом з нашими колегами – британськими фахівцями Благодійного фонду Amna, що надає допомогу в тому числі й фахівцям психосоціальної сфери, ми запровадили та регулярно проводимо онлайн Групи психологічної підтримки для психологів.

 

Групи психологічної підтримки для психологів дають можливість фахівцям у сфері ментального здоров’я отримати свій безпечний простір для того, щоб висловити та поділитися власними емоціями та переживаннями і відновити ресурс.

 

Піклуйтесь та дбайте про себе, щоб мати змогу й надалі виконувати своє покликання – допомагати іншим! 

 

Психологічний супровід родин зниклих безвісти.

Міжнародна асоціація психологів по роботі з горем та тяжкою втратою розпочинає новий масштабний проект.

У зв’язку з наявністю величезної кількості родин, які переживають невизначену втрату через зникнення безвісти рідної людини на тлі військових дій, зараз питання допомоги та підтримки таких родин постає перед нашим суспільством та фаховою психологічною спільнотою дуже гостро.

Наразі у нашій країні назріла нагальна потреба у більш комплексному та структурному підході до визначення шляху вирішення питання психологічної допомоги родинам зниклих безвісти. І на цьому шляху є два ключові моменти: люди, діти, батьки, партнери, інші родичі яких зникли безвісти, потребують ефективної психологічної допомоги та підтримки, а психологи та працівники підтримуючих служб та організацій – актуальних знань в роботі з невизначеною втратою.

Саме для того, щоб вирішити один з найактуальніших запитів нашого сьогодення, вдосконалити підхід до психологічної допомоги родинам, що переживають невизначену втрату, Міжнародна асоціація психологів по роботі з горем та тяжкою втратою розпочинає проект по розробці та впровадженню програми психологічного супроводу для родин зниклих безвісти, що ґрунтується на базі новітніх міжнародних наукових досліджень.

Будемо тримати вас в курсі усіх запланованих заходів в рамках цього проекту та загалом щодо процесу його реалізації.

Слідкуйте!

Марафон для психологів, коучів та консультантів “Розуміння та робота з горем”

Запрошуємо на Марафон 2024!

Вже кілька років поспіль Міжнародна асоціація психологів України по роботі з горем та тяжкою втратою ініціює проведення Марафону для психологів, коучів та консультантів. Тема: Розуміння та робота з горем.

На вас чекають:

  1. Лекції Youtube. Кожен рік нові теми, які максимально актуальні нині.
  2. Інтенсивний режим. Ми зустрічаємося ввечері на протязі тижня з понеділка по п’ятницю.
  3. Формат лекції-питання. Це не просто начитка корисного матеріалу. Це також приклади з практики, а також відповіді на ваші питання наприкінці лекції.

Спікер – Лариса Рибик, Голова Міжнародної асоціації психологів по роботі з горем та тяжкою втратою, кандидат психологічних наук, автор апробованої програми психологічної допомоги при переживанні втрати близької людини

Дата проведення – 8 січня 2024

Участь – безкоштовна.

Реєстрація

Запрошуємо психологів, коучів, консультантів та студентів психологічних спеціальностей до нашого кола зацікавлених спеціалістів, які бажають поглибити розуміння глибоких емоційних травм та складнощів, що завдає тяжка втрата.

Серія живих вебінарів Марафону розкриє складні та важливі теми, що дозволять краще зрозуміти динаміку горя, вплив травматичних подій на психіку згорьованої людини та взяти собі «на озброєння» нові методи та підходи у лікуванні тривалого розладу скорботи.

Це унікальна можливість отримати нові знання та розширити власний професійний інструментарій, щоб ефективно надавати допомогу тим, хто потребує її у найскладніший період свого життя.

#терапіягоря #психологиУкраїни #grieftherapy #роботазгорем #тренінгдляпсихологів
19/10/2023 12:00 am
м. Івано-Франківськ

Терапія горя. Війна та психологічне відновлення України

Міжнародний Форум «Терапія горя. Війна та психологічне відновлення України» – це передусім відповідь на найактуальніший запит сьогодення в Україні.

24/06/2021 12:00 am

Відкритий вебінар професора Саймона Рубіна (Ізраїль) “Двоколійна модель важкої втрати” 24 червня 2021

Професор понад 50 років спеціалізується на темі горя та важкої втрати.
Про що вебінар:

  • Історія – моя, Ваша і не тільки
  • Модель здвоєного процесу переживання важкої втрати – МСП
  • Суть моделі та розбір сюжету фільму
  • Використання моделі у клінічній практиці
  • Травматизація та травма відносин при переживанні почуття важкої втрати
  • Втручання у разі МСП

Деякі прийоми з інструментарію МСП та опитувальника з питань двоспрямованого почуття тяжкої втрати

 

06/05/2021 12:00 am

“Кафе смерті: давайте поговоримо про смерть” 6 травня 2021

Ми не говоримо про смерть. Ця тема закрита. Але смерть є і вона реальна. Про неї можна й треба говорити. Щоб потім, коли ми зіштовхнемося зі смертю, ми змогли впоратися з хворобливими станами.
Цю непросту тему порушать на вебінарі наші колеги з Італії – професор Інес Тестоні та її учні.
Мова вебінару – англійська, з синхронним перекладом російською мовою.

Вимоги до кваліфікації психологів в темі горя та тяжкої втрати.

Кожна людина протягом життя стикається з різними видами втрат, на які реагує по-різному, і психологи мають розумітися на тому, як працювати з різними типами скорботних, як ефективно допомагати та супр...

Тендер в рамках реалізації проекту «Психологічна допомога родинам зниклих безвісти».

  Міжнародна асоціація психологів по роботі з горем та тяжкою втратою  продовжує працювати над реалізацією проекту по розробці та впровадженню програми психологічного супроводу для родин зникл...

Конкурсний відбір психологів на участь у проєкті "Психологічна допомога родинам зниклих безвісти".

Запрошуємо вас взяти участь у конкурсі для психологів, який дає можливість стати ведучим тренінгу в навчальному проєкті "Психологічна допомога родинам зниклих безвісти".  Цей опитувальник допоможе ...

Вебінар для психологів "Горе батьків у час війни"

Кожного дня наше суспільство переживає втрати. Смерть дитини може бути травматичним життєвим досвідом, і батьки, які втратили дитину, мають підвищений ризик розвитку як психічних, так і фізичних пробл...

Стандарти освіти в темі горя

Не зважаючи на неосяжну кількість втрат, з якими стикнулися наші співвітчизники після початку повномасштабного вторгнення, на сьогоднішній день в Україні відсутні стандарти освіти в темі горя та втрат...

Звіт за 2023 рік

Наша шановна аудиторія,запрошуємо Вас ознайомитися зі Звітом про діяльність ГО "Міжнародна асоціація психологів по роботі з горем та тяжкою втратою" за 2023 рік!   Цей звіт узагальнює нашу ...

Міжнародний форум «Терапія горя» - 2024.

У вересні 2023 року Міжнародній асоціації психологів по роботі з горем та тяжкою втратою спільно з Міжнародним фондом «Відродження» та іншими партнерами вдалося організувати й провести важливий та май...

Перші кроки до підтримки: результати першого місяця проєкту по впровадженню програми психологічної підтримки для родин зниклих безвісти

Місяць тому ми розпочали роботу над вкрай важливим та актуальним проектом – розробкою та впровадженням Програми психологічного супроводу для родин зниклих безвісти на базі новітніх міжнародних наукови...

Опитувальник для родин зниклих безвісти

Шановні колеги та однодумці! Кількість людей, що вважаються зниклими безвісти в Україні, тільки за офіційною статистикою налічує вже більш ніж 26 тисяч осіб. І вона щодня зростає. За кожною людиною ...

Психологічна підтримка для психологів.

Через війну психологи в Україні щодня стикаються з надзвичайно складними запитами. Вони допомагають, вони підтримують, вони витримують людський біль, горе і зневіру. Вони працюють на фронті та в тилу,...

Психологічний супровід родин зниклих безвісти

Відкриваючи новий розділ у підтримці тих, хто стикається з непоправною втратою, Міжнародна асоціація психологів по роботі з горем анонсує запуск амбітного проекту. У світлі зростаючих викликів, пов'яз...

Марафон для психологів, коучів та консультантів "Розуміння та робота з горем"

Запрошуємо на Марафон 2024! Вже кілька років поспіль Міжнародна асоціація психологів України по роботі з горем та тяжкою втратою ініціює проведення Марафону для психологів, коучів та консультантів....

Проєкт «Від серця до серця»

  У період затяжної відкритої військової агресії військ російської федерації потерпає кожен житель України. Багато родин зіткнулися із неочікуваними втратами і переживають складний період. Та ...

Результати Міжнародного форуму “Терапія горя. Війна та психологічне відновлення України”

19-20 жовтня 2023 року у м. Івано-Франківськ відбулося засідання Міжнародного форуму “Терапія горя. Війна та психологічне відновлення України”. Форум відбувся за ініціативи Міжнародної асоціації псих...

We invite you to author educational programs for psychologists by Larisa Rybyk. We help psychologists work with complex grief and loss issues

Faced with the problems of psychological assistance to the bereaved, Larisa Rybyk realized that psychologists do not have enough knowledge on this topic. The institute used to teach it for only a ...

International Forum "Therapy of grief. War and psychological recovery of Ukraine" is primarily an answer to the most pressing question in Ukraine today.

How to effectively help those who have lost loved ones? How to overcome the consequences of full-scale armed aggression, which to one degree or another traumatized every Ukrainian? How not to stand as...

База пошуку психологів України Зручний спосіб відшукати спеціаліста саме для Вас

База психологів і коучів України допоможе стати впевненими в собі та знайти сили жити повноцінним життям в надзвичайних ситуаціях. Ви можете замовити індивідуальну консультацію, сімейну консультацію а...

Міжнародний Форум «Терапія горя. Війна та психологічне відновлення України» – це передусім відповідь на найактуальніший запит сьогодення в Україні

Як ефективно допомагати тим, хто втратив близьких та рідних? Як долати наслідки повномасштабної збройної агресії, що в тій чи іншій мірі травмувала кожного українця? Як не стояти осторонь та працювати...

Запрошуємо вас на авторські освітні програми для психологів від Лариси Рибик . Ми допомагаємо психологам працювати зі складними запитами у темі горя та втрати

Зіткнувшись із проблемами психологічної допомоги скорботним, Лариса Рибик зрозуміла, що психологи не мають достатньо знань у цій темі. В інституті раніше викладали її лише кілька годин, зараз ситу...