Статті

Новітні наукові дослідження в області горя та втрати відіграють ключову роль у формуванні теоретичної бази та розробці практичних методик для психологів, що спеціалізуються на допомозі людям, які переживають втрату близьких. Огляд актуальних наукових статей і досліджень висвітлює нові тенденції, спростовує застарілі уявлення і підтверджує ефективність сучасних підходів у терапії горя.

Відео

Обмін професійними знаннями та досвідом у сфері горя та втрати є ключовою місією команди психологів Міжнародної асоціації по роботі з горем та тяжкою втратою, що надає доступ до відеоматеріалів, навчальних курсів, лекцій, марафонів та вебінарів. Це сприяє поглибленню розуміння теми горя та втрати, ознайомленню з актуальними підходами та методами роботи зі скорботними, а також розвитку нового погляду на процес переживання горя.

Книги

У сфері психології горя та втрати немає універсальних рішень, кожен вчений та психолог має унікальний підхід до розуміння переживання горя. Зібрана нами добірка літератури від міжнародно визнаних авторів пропонує нові знання, погляди та практики з різних країн, допомагаючи структурувати й оновити існуючі знання про горе.

Релігія та горе

08.07.2024

Кризова психологія, психологія горя

10.06.2024

Внутрішні бар’єри після перинатальної втрати

Батькам важко визнати втрату, тому що це порушує їхню основну роль як вихователя і кидає виклик законам природи;часто проявляється соціальне заперечення цієї втрати. Після втрати вагітності або смерті немовляти немає помітної відсутності, що сигналізує про втрату, і батькам важко впоратися з реальністю смерті. Визнання смерті також ускладнюється тим, що відділення інтенсивної терапії новонароджених створено для […]

04.06.2024

Cоціально невизнане горе, смерть від самогубства

01.06.2024

Життя в надії. Особливості психологічного супроводу членів родин зниклих безвісти

У цьому посібнику було поєднано академічні знання в темі невизначеної втрати, специфіку переживань членів сімей осіб, зниклих безвісти через повномасштабні військові дії, та навчальну програму для психологів з психологічного супроводу таких родин в умовах гнітючої невизначеності в країні, охопленій війною.

31.05.2024