Психологічна підтримка для психологів.

Через війну психологи в Україні щодня стикаються з надзвичайно складними запитами. Вони допомагають, вони підтримують, вони витримують людський біль, горе і зневіру. Вони працюють на фронті та в тилу, займаються волонтерством, щоб дотягнутися до тих, хто не має змоги в інший спосіб отримати професійну психологічну допомогу.

У психологів зараз свій фронт, де йде битва за ментальне здоров’я нації, за те, щоб допомогти людям пережити усі жахіття війни, особисті втрати і травми, навчитися жити з цим досвідом та підтримувати себе у складних життєвих умовах.

Але психологи в Україні зараз знаходяться в тих самих умовах, що й ті, кому вони допомагають. Вони так само біжать в укриття по тривозі, так само втрачають близьких на війні, переживають за безпеку власних дітей, мешкають в орендованому житлі через те, що вимушені були покинути свої домівки на окупованих територіях.

Вони мають право на слабкість і сльози, на страх і біль, на горе і власні важкі емоції. І також вони мають право на допомогу й підтримку.

Тож, разом з нашими колегами – британськими фахівцями Благодійного фонду Amna, що надає допомогу в тому числі й фахівцям психосоціальної сфери, ми запровадили та регулярно проводимо онлайн Групи психологічної підтримки для психологів.

Групи психологічної підтримки для психологів дають можливість фахівцям у сфері ментального здоров’я отримати свій безпечний простір для того, щоб висловити та поділитися власними емоціями та переживаннями і відновити ресурс.

Піклуйтесь та дбайте про себе, щоб мати змогу й надалі виконувати своє покликання – допомагати іншим!