Статті

Новітні наукові дослідження в області горя та втрати відіграють ключову роль у формуванні теоретичної бази та розробці практичних методик для психологів, що спеціалізуються на допомозі людям, які переживають втрату близьких. Огляд актуальних наукових статей і досліджень висвітлює нові тенденції, спростовує застарілі уявлення і підтверджує ефективність сучасних підходів у терапії горя.

Читати далі

Відео

Обмін професійними знаннями та досвідом у сфері горя та втрати є ключовою місією команди психологів Міжнародної асоціації по роботі з горем та тяжкою втратою, що надає доступ до відеоматеріалів, навчальних курсів, лекцій, марафонів та вебінарів. Це сприяє поглибленню розуміння теми горя та втрати, ознайомленню з актуальними підходами та методами роботи зі скорботними, а також розвитку нового погляду на процес переживання горя.

Читати далі

Книги

У сфері психології горя та втрати немає універсальних рішень, кожен вчений та психолог має унікальний підхід до розуміння переживання горя. Зібрана нами добірка літератури від міжнародно визнаних авторів пропонує нові знання, погляди та практики з різних країн, допомагаючи структурувати й оновити існуючі знання про горе.

Читати далі

Терапія горя та відновлення людського капіталу України

Запрошуємо психологів, викладачів, студентів, соціальних працівників прийняти участь онлайн чи офлайн у нашому форумі, що відбудеться 26-27 вересня 2024 року в Івано-Франківську з прямою трансляцією 2 мовами (українська, англійська) Міжнародний форум – це: Платформа для обміну досвідом, знаннями, ідеями та теоріями між українськими та світовими експертами, професійна діяльність яких пов’язана з вивченням горя та втрати. […]

07.08.2024

Інвентаризація неоднозначних втрат (ALI+). Переклад опитувальників

Силами нашої команди було перекладено та адаптовано 2 опитувальника під український досвід. Одне опитування спрямоване на вивчення психологічних реакцій людей на зникнення іншої особи. Ви оцінюватимете різні аспекти своїх думок і почуттів, пов’язаних з цим, включаючи нав’язливі думки, емоційний біль, тугу, уникання спогадів, гіркість або гнів, складнощі з переходом далі, відчуття емоційної оціпенілості, відсутність сенсу […]

05.08.2024

Мануал по роботі з невизначеною втратою (ENG)

TAL – це когнітивно-поведінкове втручання...

02.08.2024

Релігія та горе

08.07.2024

Кризова психологія, психологія горя

10.06.2024